5 fordeler med å velge fleksible kontor.

av 
May 14, 2024
 | 
4
 min

Om man bør velge fleksible kontorløsninger er et spørsmål stadig flere bedrifter må stille seg. Å binde bedriften til en 10-års kontrakt kan være risikabelt. Lite fleksible, langsiktige leieavtaler kan gi uforutsigbare utgifter, ineffektiv plassbruk der du må ta mer ansvar for kontoret. 

Med fare for å avsløre oss selv for tidlig, den desidert største fordelen med fleksible kontor, er nettopp fleksibilitet. Det gir deg rett og slett mange fordeler tradisjonelle kontor ikke kan konkurrere mot. Her er våre 5 favoritt-fordeler ved å velge fleksible kontor. Hvis du fortsatt er i tvil om hva fleksible kontor faktisk er, kan du lese vår komplette guide

1. Velg hvor du vil være!

Med en fleksibel kontorleverandør kan du velge å benytte deg av mange ulike kontor lokasjoner. Enten det er et kontor nær der du bor, eller i andre enden av et kollektivt knutepunkt, eller midt i det famøse smørøye. Alt ettersom hva som passer deg og dagen din. 

To kollegar nyter en kopp kaffe på kontoret i en sofa mens de har et møte
Kaffemøte med gode kollegaer i sosial sone

Skille mellom jobb og hjem

Under å velge hvor du vil være, ligger også poenget om å kunne velge seg vekk fra hjemmekontoret når behovet melder seg. Det er vel trygt å si at hjemmekontoret er kommet for å bli. Men å ha et kontor å gå til kan være greit både for å gi deg selv et avbrekk fra jobben, og til en viss grad å la hjemme være et sted for restitusjon, sosial hygge og oppladning. Det er jo unektelig også temmelig kjekt å ha et profesjonelt sted å treffe kunder, holde møter og bygge nettverk.
I tillegg, når nabolags-cafeen sine ansatte begynner å skule olmt mot deg, etter dine endeløse arbeidsøkter med kun én dagens kaffe .. Ja, da er det kanskje på tide å se mot et kontor å gå til.

En tom arbeidspult på et grønt kontor
En pult å gå til. 

Velg kontorlokasjon etter behov

Med fleksible kontor kan du booke et storslått møterom på byens beste adresse for å imponere store kunder, eller velge nær-kontoret for en rolig dag med e-post utsendelser. En fleksibel kontorleverandør tilbyr kontortilgang fra flere ulike kontor. 


2. Alt du trenger for å drive en bedrift er inkludert i leien! 

Bruk tiden på det som er viktig for deg–å utvikle bedriften. Vedlikehold av kontormøbler, valg av strømavtaler og avfallssortering, eller oppgradering av printere er sjelden noe som bidrar til vekst i bedrifter. Fleksible kontorleverandører fikser alt dette for deg. Her kan du troppe opp på kontoret å møte høy-hastighets-internett, god luftkvalitet i toppmoderne bygg med jevnlig rengjøring, ryddige fellesområder, moderne møbler, treningsrom, kildesortering og drikk-så-mye-du-vil bærekraftig kaffe. Helt bekymringsfritt.

Så, ja... Hva vil du bruke tiden din på? 

Start arbeidsdagen med en ryddig velkomst

Felles fasiliteter

Er du en mindre bedrift, kan mange små kostnader brått sluke mer av budsjettet enn det smaker. Når du velger en fleksibel kontorleverandør er alle fasiliteter tilgjengelig til enhver tid, uten at det spiser noe ekstra av budsjettet ditt å kunne tilby det.

  • Kaffe 
  • Print
  • Treningsrom
  • Møterom med topp moderne teknisk utstyr

Gjør kontoret til et sted du vil være 

Nordmenn bruker stor deler av hverdagen innendørs og på kontoret. Godt design er avgjørende for at kontoret skal være et sted du ønsker å være. Prioriterer du inspirerende omgivelser vil det gi avkastning for både ansatte og for kunder. De ansatte trekkes mot kontoret og kollegiet kan dermed dra synergieffekter av hverandres kunnskaper. Mens godt design vil gjøre at kundene opplever dere som en profesjonell og imøtekommende bedrift.

For å holde kontoret inspirerende gjennom arbeidshverdagen, gjelder det å ha muligheten til og ta et sceneskift i løpet av dagen. Flytt på deg, få nye impulser og perspektiver. En fleksibel kontorleverandør vil kunne tilby:

  • Lounge med sosial sone
  • Private rom 
  • Store møterom 
  • Små samarbeidsrom 
  • Steder å slappe av 
  • Stille områder
En grønn loungestol og en fruktkurv med epler på kontoret
Like viktig som en god arbeidspult er gode steder å slappe av

Ta rollen som arrangør!

Med fleksible kontorløsninger kan selv mindre bedrifter arrangere kurs, og holde workshops helt kostnadsfritt. Book et større møterom, og invitere kundene dine til en profesjonell prat i sosial sone etter endt kjernetid. 

3. Hold budsjettet enkelt 

Med fleksible kontor har du bare én regning å forholde deg til. Én regning, én pris, ingen uforutsette kostnader. Det er det vi kaller et stabilt og trygt alternativ.

Planlegg for morgendagens usikkerhet 

Fleksible kontor tillater raske og dynamiske avgjørelser. Flytt inn på dagen, betal for plassen du trenger idag, og juster etter behov. 

Grønn kontorstasjon med utsikt over Drammens-elva
Nyt dagens utsikt mens du legger morgendagens planer.


4. Enkelt å vokse med 

Har du vært bekymret for å låse bedriften din til et kontor som er for lite? Med fleksible kontor kan du enkelt legge til, eller fjerne nye pulter og arbeidsstasjoner for nye ansatte, på kort eller lang sikt. Ikke sitt oppå hverandre. Ha den plassen du trenger på daglig basis. 

Nettverk og samarbeid på tvers

Et fleksibelt kontorfelleskap kan gi fordelen av nye perspektiver. Møt ulike bedrifter med ulike syn og vinklinger og diskuter faglige problemstillinger i kø til kaffemaskinen. Her kan du finne nye kunder og nyte godt av verdien i et frisk blikk. Mer etablerte bedrifter kan oppleve økt innovasjon gjennom synergieffektene som oppstår ved å dele kontor med flere nystartede bedrifter. 

Sosial lounge sone med en sofagruppe i forgrunnen og et høybord med barstoler i bakgrunnen ved møterom 2.
Sosial sone fungerer utmerket for å bygge nettverk

Tilgjengelighet døgnet rundt

Enten du er en natteravn eller en morgenfugl, fleksible kontor er åpne 24/7. Kom og gå som du vil.

Topp moderne teknisk utstyr

Å investere og vedlikeholde topp moderne teknisk utstyr kan være en fulltidsjobb i seg selv. Med fleksible kontor vil kontorleverandøren som betjener kontoret ta seg av nettopp denne biten. La noen andre gjøre det!

Møterom med toppmoderne teknisk utstyr.

5. Fleksibilitet

Sånn vi ser det er fleksibilitet den soleklare fordelen med fleksible kontor. Det ligger ikke i navnet uten grunn. Fleksibilitet gjort riktig, gir motiverte ansatte med stor ansvarsfølelse og høy produktivitet.

Hvordan vet du at fleksibelt arbeid fungerer for deg?

Vel igjen, den største fordelen, er jo at det er fleksibelt–du kan teste ut de ulike løsningene, og kjenne hva som fugerer. Ta en prøveperiode, skaler opp eller ned bruken avhengig av hva som viser seg å passe dere best. Men før du velger, bør du likevel undersøke; hva inkluderer kontorleverandøren i leien? Om for eksempel møterom ikke er inkludert i leien, kan dette bli en dyr tilleggsutgift. Så kan det være lurt å spørre hvilke ønsker de ansatte faktisk har. Hvor ønsker de at kontoret ligger, hva ønsker de av fasiliteter, og hvor mange dager i uken ønsker de ansatte hjemmekontor?

Loungeområde med peis for restitusjon gjennom arbeiddagen
Avslappende loungeområde med peis for restitusjon gjennom arbeiddagen

3 fordeler og ulemper

Fordel: Frihet til fleksible justeringer

Ulempe: Vage grenser

Fordel: Færre kostnader

Ulempe: Det passer ikke for alle

Fordel: Tilpasses individets behov

Ulempe: Krever mer aktivt fokus for å bygge bedriftskultur

Les mer om Evolve sine fleksible kontorløsninger, og book en virtuell visning.

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Kime Galleri
Evolve Oslo S
VIKEN
No items found.
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
Evolve Tønsberg
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button