‍10 ting unge profesjonelle kan gjøre i Oslo!

av 
Evolve
May 14, 2024
 | 
5
 min

‍‍Av og til vil man bare ha litt kvalitetstid med gode kolleger. Men spørsmålet om hva man egentlig skal gjøre kan komme like raskt som det første initiativet er tatt. Vi har samlet 10 ting du kan gjøre med kolleger i Oslo!

Spill og lek, bar og prat, bass og dansing, man må vel ha litt mat og snacks ila ettermiddagen? Er det årstiden for utepils, eller er quiz og konsert å foretrekke? Til tross for å være en liten hovedstad, vokser Oslo raskt og mulighetene for å fylle en afterwork er mange.

Start kvelden 

Starter dere rett fra jobb kan det være en god ide å finne et alternativ med noen form for matservering. 

Tips 1. 

Oslo Streetfood ligger i gamle Torggata Bad og er en stor mathall med over 15 ulike matboder med kjøkken fra alle hjørner. Her er det noe for enhver smak, og med servering både inne og ute. Når helgen går mot slutten lages det dansegulv i det gamle bassenget. 

Tips 2. 

Det er flust av små skjulte perler rundt om i Oslo. Her kan du gå rett forbi uten å oppdage velrenommerte restauranter som lager byens mest populære matopplevelser. Det finnes virkelig noe for enhver smak dersom du vet hvor du skal lete. Enten dere vil ha burger eller pizza. Fine dining eller sjømat. Fransk eller Asiatisk

Les også: Valget om bærekrafskaffe gir mening.

Få leken i gang

Ingenting er som å sette i gang en after-work med tøys og moro – også kjent som å møte dine kollegers ekte konkurranseinstinkt for første gang. Det er mye å finne på for den spill-glad gjengen. Cue – bar & bilijard, dart-baren Oche, eller brettspill og quiz på Colonel Mustard. Den relativt nyåpne innendørs Boulebaren på Grønland kan også være et spennende sted å sjekke ut!

Tips 3

Ellers er også arkadebaren Tilt i Torggata verdt å nevne. Dette omtales som en spillehall i verdensklasse, med en hel haug kjente arkade- og flipperspill. Alt fra PAC MAN til Avengers er å finne i den to etasjers baren. Her finnes også shuffleboard og biljardbord.

Tips 4

Er dere en uhøytidelig gjeng kan også en tur på Oslo-snakkisen, og Norges første og eneste impro-teater kanskje friste? Det Andre Teateret ligger mellom Torshov og Sagene har ulike forestillinger hver onsdag-søndag.

en kvinne i gul genser holder en rosa bowlingkule
La lekene begynne! Ingenting bygger opp team-spiriten som lek og morro.

Utsikt over byen?

Når årets varmere halvdel står på trappene er det lite som topper en god afterwork på byens beste takterrasser.

Tips 5

MAD at Bar sin egne takterrasse ligger sentralt plassert på Vulkan, med utsikt utover mot store deler av byen og ned til Grünerhagen. Sommerrestauranten er åpen fra mai-september, og her nytes alt fra fingermat til lekre cock- og mocktails.

Tips 6

En av byens nyeste takterrasser, Kranen troner på toppen av det mye omtalte Munchmuseet. Her får du utsikt til både fjord og by. Man kan neppe nyte en godværsdag bedre.

Dans til dagen gryr

Hvis dere på dette tidspunktet kjenner stemningen er i stadig oppoverbakke og trenger den forløsende smellen en god afterwork kan skimte med har denne kvelden et par valg igjen.

Tips 7

Kanskje er det karaoke-konseptet som har tatt Oslo med storm noe for dere. SYNG har nå tre barer rundt om i byen. Book et rom og rock til livets slagere med nye og gamle venner. 

Tips 8

Samtidig er det er jo lite som slår et vibrerende dansegulv. Her finnes det et dansegulv for enhver smak. Mathallene Oslo Street Food og Barcode Street Food forvandles til klubber med dansegulv når klokka nærmer seg helg. For et dansegulv med gull og glitter kan Nox & Sollihagen være stedet for deg, eller for den litt mer eklektiske versjonen av gull og glitter kan Elsker være nøyaktig det du ser etter. Ellers står dansefoten sjelden i ro på de populære dansegulvene til Blå, The Villa og Youngs.

Fire kolleger sitter rundt et bord med mat og drikke
Det er aldri lurt å kjøre en full after-work uten noe mat i magen...

For den sporty gjengen

Er dere en gjeng som trives best med litt fart i kroppen, finnes det mange ting å velge i. 

Tips 9 

Oslo er også byen for den mer sporty gjengen. Her finnes alt fra padeltennis, til squash. Den nasjonale ideelle organisasjonen BUA låner ut sport- og fritidsutstyr til alle med bostedsadresse i Norge. Perfekt for å teste ut nye ting! Hva er vel ikke bedre team-building enn å lære noe nytt sammen? 

Før jul forvandles Spikersuppa til Skøytebane, mer sentralt blir det faktisk ikke. Ta med eller lei et par skøyter på stedet og dans rundt på isen til behovet for en varm kakao melder seg. Er dere i det litt mer eventyrlystne slaget, kan kanskje en skøytetur i fri mark også friste? 

Er snøværet ekstra godt er også en skitur i Oslomarka med et stopp innom en av de mange skihyttene for å kjøpe vaffel med brunost et uunngåelig høydepunkt. Er dere på jakt etter en felles hobby kan kanskje et av byens klatresentre by på mye gøy!  

En gruppe kolleger prater sammen i kvelden
Les mer: Har du egentlig rukket å sjekke ut Evolve Vulkan?

Tips 10

Oslo er en fjord-nær by. Dette gjelder det å vite hvordan å utnytte best mulig. 

Sommer som vinter kan en gøy kveld for en gjeng med lave skuldre være en tur i flytende badstuene være et hot tips. Her finnes det flere leverandører som tilbyr ulike pakker. Flere gir deg attpåtil muligheten til et forfriskende bad i fjorden. Enten dere er en gjeng på to som vil svinge innom en time, eller om dere vil på en cruise-tur i en helt egen badstue.

Når sommeren er på sitt varmeste blir en dukkert i fjorden nesten som en nødvendighet å regne. DNTs kajakkutleie fra Oslo nyeste bydel, Bjørvika gir deg en unik mulighet til å se byen fra en litt annen vinkel. Fra Sørenga sjøbad kan alle med våttkort padle rett ut i fjorden sammen med en venn. 

Om padling ikke er noe for deg kan du også komme tett på fjorden på andre måter. Hva med å fylle sykkelveska med alt du trenger til en piknik og sykle ut til de populære badestedene på Bygdøy som Huk eller ta turen videre til de litt mer hemmelige badeplassene på Bygdøy Sist men så absolutt ikke minst, en av dagene hvor dere alle trenger et nytt perpektiv på byen, ta båten ut til en av byfjordens små øyer og nyt øyenes unike særpreg og utsikt over hovedstaden fra andre siden.

Om ikke dette blir en helaften, så vet vi ikke annen råd! Gi oss gjerne dine beste Oslo tips neste gang vi ser deg i gangen ;-)

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Kime Galleri
Evolve Oslo S
VIKEN
No items found.
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
Evolve Tønsberg
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button