Hva betyr betjente kontor?

by 
Feb 28, 2023
 | 
4
 min

Stadig flere bedrifter undres over hva morgendagens kontor er. En hverdag som kombinerer hjemme- virtuelt- og kontorarbeid er å anta at blir aktuell. Så, spørsmålet blir da, i en mer fleksibel arbeidshverdag, er behovet for kontor det samme som før?

Med ferdig fasiliterte kontor får du mer tid til å fokusere på det som er viktig for deg og din bedrift. Det er jo én soleklar fordel. Men hva betyr betjente kontor egentlig, og hvilke fordeler følger med?

Hvordan fungerer betjente kontorer? 

Først først. Hva menes med betjente kontor egentlig? Oppsummert er det rett og slett et kontorlokale der alt er fasilitert for. Der kan du flytte inn på dagen og sette i gang med arbeidet sporenstreks. Kontorfasilitetene blir administrert, betjent, vedlikeholdt og håndtert av en betjening som enten er tilstede på kontoret hver dag eller av og til. Denne typen fleksible arbeidsplasser er en del av et voksende globalt skifte ettersom bedrifter ser etter mer smidige måter å tilpasse kontor og arbeidshverdag.

Møterom med stoler til åtte, over et stilfullt dekorert teppe
Reserver et møterom, og kom igang med arbeidet.

Ordene “betjente kontor”, “fleksible kontor”, “kontorsentre” og “fasiliterte kontor” brukes om hverandre og betyr stort sett det samme: et arbeidsområde som leies ut. De er alltid ferdig møblert og med mer fleksible leieavtaler enn konvensjonelle kontorer. Kontorleverandøren har ansvar for å utstyre, administrere og vedlikeholde arbeidsområdet. Utvalget fasiliteter som inkluderes i leieprisen vil variere avhengig av kontorleverandør. Fasilitetene som inkluderes i disse kontorene er alt fra møterom som kan reserveres til en gratis kaffe og utgjør en fristende del av leietilbudet.

Mens konvensjonelle kontorer kan forsøke å låse bedrifter til årelange kontrakter, kan du på de fleste betjente kontor leie en plass for en kortere periode. Da kan kontorleverandøren enkelt oppgradere avtalen din om du skulle ansette fler og innse at du trenger mer plass, og til og med flytte bedriften din til et større område av kontorsenteret. På samme måte, hvis du trenger å kutte ned, vil mange tillate deg å redusere etter behov.

Typiske funksjoner du kan forvente fra et betjent kontor, og hvorfor bør du velge et for ditt neste arbeidsområde

Hva som er inkludert i den månedlige leien for et betjent kontor vil variere fra hver enkelt kontorleverandør, men det er likevel en del ting du helt realistisk kan forvente at dekkes i leieprisen. Standard fasiliteter i kontorene inkluderer:

 • Kjøkkenkrok
 • Reserverbare møterom
 • Drop-in møterom
 • Kaffe
 • Wifi
 • Strøm
 • Treningsrom
 • Dusj
 • Spill som biljardbord eller bordtennis
 • Egne avslapningsområder 

På et betjent kontor kan du flytte inn på dagen. Kontorleverandører tilbyr én leiepris, og tar seg av forvaltningen av lokalene på vegne av leietakeren. Prosessen med å leie et betjent kontor er designet for å være problemfri: flytt inn på dagen, bli så lenge du trenger det og si opp med 1-3 måneders oppsigelsestid.

Kjøkkenkrok på kontoret med vannglass og kaffekopper.
Vann, te og kaffe gjennom arbeidsdagen er inkludert på betjente kontor.

Klar til å flytte inn med en gang

Det å møblere et kontor er en kostnad vi ikke kommer unna. Når du velger å sitte i betjente kontor er arbeidsplassen din allerede fullt møblert før du flytter inn. Så du trenger ikke å bekymre deg for å kjøpe skrivebord, stoler, hyller og annet tilbehør eller kostnadene ved å flytte disse møblene når du flytter inn til ditt nye kontor. Wifi er allerede oppe og går, gulvene er nyvasket og kaffemaskinen står med åpne armer for å gi deg en god start på den nye arbeidshverdagen.

Kontorleverandøren har selvsagt også ansvar for å kontinuerlig oppgradere og vedlikeholde kontorets fasiliteter. Så her kan du forvente topp moderne utstyr til enhver tid–uten å løfte en finger for det. 

Hvem kan bruke betjente kontorer?

Det er ett svar på det, og det er: alle. Når det er sagt, her er noen gjengangere:

 • Større organisasjoner med eksterne team
 • Start-ups og gründere
 • Bedrifter som ekspanderer til nye markeder
 • Bedrifter som opplever vekst
 • Prosjektbaserte team
Kontorplasser avdelt med skillevegg i lyse omgivelser med naturnær utsikt
Er dette din neste arbeidsstasjon? Les mer om våre fleksible kontor her.

Fordeler med å velge fleksible betjente kontor.

Betjente kontor gir deg faktisk mer tid til å fokusere på det som er viktig for deg og din bedrift. Det er jo én soleklar fordel. Du slipper å ordne med strømregninger og treg wifi, koordinere trappevask og en oppvaskmaskin som lugger. Som leder kan du med fleksible kontor planlegge for morgendagens usikkerhet. Her er våre favoritt-fordeler med betjente kontor.

 1. Fleksible, kortsiktige leieavtaler
 2. Enkel budsjettering. Én leiepris.
 3. Flytt inn på dagen
 4. Komplett inkludert tilgang til toppmoderne og nødvendige fasiliteter 
 5. Enkelt å opp- eller ned skalere kontorlokalene dine
 6. Tilgang til nye nettverk
 7. Fantastiske plasseringer på imponerende adresser.

Kan jeg gjøre et betjent kontor til mitt eget?

Flere ønsker muligheten til å sette sitt eget individuelle preg på kontoret sitt. Den gode nyheten er at du kan få i pose og sekk om du velger riktig kontorleverandør. Flere lar deg nemlig gjøre bedrifts-personlige justeringer i deres “avlukke” av kontorfellesskapet. Slik kan dere overføre deres unike bedriftskultur til kontoret. 

En mann sitter i en sofa og jobber fra telefonen i en sosial lounge sone
Ta en pustepause og send en mail samtidig.

Er betjente kontor dyrt?

Det spørs alltid på regnestykket du veier det opp mot. Betjente kontorer kan ha dyrere leiepris sammenlignet med leieprisen til andre alternativer. Men betjente kontorer kan likevel være en kostnadseffektiv løsning for bedrifter. Med kun én enkel månedlig utgift sparer bedriften både administrative timer og innkjøp (som kaffe, print og renholdstjenester) samt uforutsette kostnader. Selv om det kan virke som et dyrere alternativ enn et tradisjonelt kontor, kan leie av et betjent kontor faktisk hjelpe bedriften med å kutte kostnader. 

Leieprisen på et betjent kontor avhenger av ulike faktorer. Først og fremst koster det med imponerende adresser. Å eie, fasilitere og drifte et bygg i en sentral del av en populær storby vil naturlig nok føre med seg endel større utgifter enn bygg i mindre byer. De ulike kontorene kan også variere i pris avhengig av om det tilbys ekstra lukrative fasiliteter.

Unngå dyre overraskelser 

For å unngå uforutsette utgifter, husk å be kontorleverandøren om en grundig liste over potensielle kostnader. Vit hva som er inkludert–og hva som ikke er det, før du signerer en avtale. Noen betjent kontorleverandør tar ekstra betalt for bruk av møterom, kaffe og print. Da forsvinner fort fordeler som én enkelt utgift og enkel budsjettering. Se heller etter kontorleverandører som har alt inkludert i én pris, som for eksempel Evolve. 

Runde bord med flere stoler i en lunsjsone
Pauserom klar for at lunsjen serveres.
Ønsker du å jobbe fra et av våre sentrale kontore?
Se medlemskap

Vi finner gjerne en riktig kontorløsning for deg

Andreas Bjørshol
Salgsleder
Evolve
Evolve
Jens Rask Jensen
Porteføljeselger
Evy Marie F. Lavik
Porteføljeforvalter
Merlinda Dresh
Porteføljeforvalter

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Karl Johan
Evolve Vulkan
Evolve Oslo S
Evolve Løren
Evolve Nationaltheatret
Evolve Kvadraturen
VIKEN
Evolve Lysaker
Evolve Lensmannslia
Evolve Lillestrøm stasjon
Evolve Drammen stasjon
Evolve Fornebu
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
No items found.
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button