Hva er fleksible kontor: Den komplette guide

by 
Jan 18, 2023
 | 
4
 min

Fleksible kontor inneholder forskjellige stasjoner tilpasset ulike måter å jobbe på, i ett og samme kontorlokale. For eksempel vil det inkludere fleksible plasser i åpen sone, låsbare team-kontor og faste baseplasser i åpent landskap, i tillegg til lounge, kjøkken, multi- og møterom.

Hva er fleksibelt arbeid?

Fleksibelt arbeid er et uttrykk brukt om enhver måte å jobbe på som møter dine behov. Å jobbe fra kl.09-17 har lenge vært en slags standard for kontortid ved pulten. Fleksibelt arbeid går ut på å tilrettelegge for å kunne jobbe på ulike måter avhengig av arbeidet som skal gjennomføres, og hvilke mennesker som utfører det. Trenger dere et stillerom for konsentrasjon? Muligheten til å stikke innom kontoret fra flere steder i byen? Samarbeide med gode kollegas fra sofaen i sosial sone? Fleksibelt arbeid handler om å tilgjengeliggjøre mulighetene. Ofte inngår bedrifter og gründere med fleksible kontor en leieavtale med en kontorleverandør, som administrerer fasilitetene på det fullt utstyrte kontoret. 

Herskapelig, romslig og stilfult møterom med plass til 12
Stilfullt møterom med godt lys, komplett teknisk opplegg og innbydende atmosfære.

Fordeler med en fleksibel arbeidsplass

Fordelen med en fleksibel arbeidsplass - i tillegg til at du enkelt kan tilpasse arbeidshverdagen til arbeidsoppgave og dagsform, er den unike forutsigbarheten. Ved å leie fleksible kontor har du som bedrift kun én pris å forholde deg til. Siden alt fra renhold, til vedlikehold av møbler, strøm, print og kaffe er inkludert i leieprisen, dukker det ikke opp uforutsette utgifter i bedrifts-regnskapet.

Vurderer du en fleksibel kontorløsning?

Rådfør deg med en av våre eksperter og avtal en visning.

Hva du bør se etter før du velger fleksible kontor

Det er et par ting du bør se etter når du vurderer å gå for fleksible kontor. Først og fremst, velg en aktør der alt er inkludert i leieprisen. Det finnes en rekke kontorleverandører som har én leiepris på forsiden, mens det i realiteten skjuler seg en langt større utgift. Ved å velge en av disse aktørene får kanskje ikke du og din bedrift det fulle utbytte av hva kontoret kan tilby i “dårlige måneder” der økonomien er litt ekstra trang. Å se etter en aktør med alt inkludert i leieprisen er en god idé.  

Hva med et moderne møterom i spreke farger for møter i det kreative hjørnet?

Ulike områder for ulike aktiviteter

Visste du at hodet jobber mer effektivt dersom omgivelsene skiftes i løpet av en arbeidsdag? Ulike områder fungerer for ulike aktiviteter, for eksempel kan et loungeområde være det beste stedet for en uformell drøfting mens et skifte fra kontorpult til møterom kan bidra til å løsne proppen i arbeidsflyten. En leverandør av fleksible kontor vektlegger verdien i å ha egne avslapningsområder og tilrettelagte områder for fokus og for kreativitet. 

Fasiliteter inkludert

Fasilitetene som bør være inkluderte når du velger en fleksibel kontorleverandør er for eksempel driftsutgifter som strøm og vedlikehold av møbler, i tillegg til kaffe og print. 

Multirom

Et multirom er et mindre rom med låsbar dør, som brukes uten reservasjon. Et multirom passer godt for ad-hock møter og telefonsamtaler eller om du bare trenger å lukke døren bak deg for litt ro og hamre ferdig en rapport. 

Enkle multirom for private samtaler, arbeidsro eller en liten time-out.

Møterom

Møterom på fleksible kontor kan være inkludert i leien, eller bookes for en ekstra kostnad i leieprisen. I møterommene kan du enkelt holde kundemøter, eller en kreativ workshop med teamet ditt. Med topp moderne AV-utstyr kan du i tillegg holde sømløse digitale møter.

Telefon Pods

Telefon pods tilgjengeliggjør fleksibel og dynamisk romvariasjon og muligheten til lydisolerte møter. Her er det gode muligheter for private samtaler eller konsentrert arbeid.

Kvinne i bevegelse i sosial sone med sofa og lenestol
I sosial sone for et avbrekk.

Viktigheten av riktig kontoroppsett

For å velge riktig kontoroppsett gjelder det å kjenne seg selv, og sin bedrifts behov. Kontoret står ofte for brorparten av en bedrifts årlige budsjett. For å ta det riktige valget, er det om å gjøre å stille seg de riktige spørsmålene. Hvordan ser en rolig arbeidsuke ut for deg? Er du for eksempel en konsulent som elsker å jobbe hjemmefra, men er mye på farten, kan det kanskje holde med et medlemskap som gir deg tilgang til møterom og en plass i åpent landskap på samtlige av leverandørens ulike kontorsentre. På den måten kan du enkelt invitere teamet ditt inn til et møte, eller få arbeidsro en time eller to mens du venter på neste tog hjem fra kundebesøk. Jobber du ofte med sensitiv informasjon, kan det være lurt å investere i minst én base-plass med inkluderte låsbare kontor. På denne måten har du alltid muligheten til sikker lagring av informasjon.

Om du i tvil om hvilke behov din bedrift faktisk har, ligger kanskje nøkkelen i nettopp fleksible kontor. Med fleksible kontor kan du nemlig prøve deg frem gjennom ulike løsninger, før du binder deg til en langvarig avtale.

Åpent landskap med låsbare skap for lagring av sensitiv informasjon, multirom for mer private samtaler, planter og lys for et godt inneklima.

Ulike typer kontorløsninger

Vi vet alle at det finnes mange typer kontor, og kontorløsninger. Men det er kanskje ikke alltid like lett å være helt sikker på hva alle de ulike typene faktisk innebærer. Her er en rask forklaring:

  • Cellekontor: et låsbart kontor tilhørende en bestemt person på fast basis.
  • Teamkontor: et låsbart kontor tilhørende et bestemt team på fast basis.
  • Fleksibelt kontorlandskap: En kontorleverandør som administrerer fasilitetene på et fullt utstyrt kontor. Kontoret inkluderer flere arbeidssoner og inviterer til at ulikt arbeid utføres i ulike arbeidssoner.
  • Åpent kontorlandskap: Større åpne rom, med en rekke arbeidsstasjoner. I åpent kontorlandskap kan du enten ha fast plass, eller fritt setevalg: ved fast plass har et team eller en person en fast arbeidsstasjon i det åpne kontorlandskapet. Mens ved fritt setevalg gjelder “rent-skrivebord-prinsippet” og betyr at skrivepulter ryddes etter bruk, og at alle pulter står åpne etter "førstemann til mølla"-prinsippet.
Møterom med utsikt!

Hvordan få et fleksibelt kontor til å fungere for deg?

Nøkkelen for å få fleksible kontor til å fungere best mulig, kan også være å prøve seg frem. Velg en leverandør som enkelt lar deg skalere opp, eller ned, avhengig av hva som viser seg å være det beste for din bedrifts ansatte. 

Slik bestiller du et fleksibelt kontor

Er du klar for å ta skrittet over til morgendagens fleksible kontorløsninger? Voks med Norges største leverandør av fleksible kontor, Evolve. Sjekk ut våre digitale visninger, eller send oss en melding for en rådgivende samtale, vi hjelper deg gjerne!

Book en visning og møt morgendagens fleksible kontorløsninger i dag!

Vanlige spørsmål om fleksible Office

Hva er forskjellen mellom fleksible kontor og tradisjonell kontorplass?

På en tradisjonell kontorplass er det bedriften selv som står for de aller fleste løpende utgiftene i de leide eller eide kontorlokalene. På fleksible kontor hos Evolve betaler du kun én forutsigbar leiepris, her er alt fra møterom og kaffe, til driftskostnader som strøm, renhold og print inkludert i leieprisen. 

Hva inkluderer Evolves fleksible kontorlokaler?

Hos Evolve er alt fra topp moderne møterom med komplett digitalt oppsett, kaffe, print, ofte treningsrom eller personalrestaurant, multirom, flex-tilgang på alle Evolve sine 25+ kontor og driftskostnader som: renhold, strøm, internett, vedlikehold inkludert i leien.

Hva betyr “serviced offices”?

Dette betyr at det er en kontorleverandør som fasiliterer og drifter kontorene. 

Er det dyrt å leie en fleksibel kontorplass?

Vel, alle bedrifters budsjett varierer. Vi anbefaler å sammenligne utgiftene du har på kontor i dag, mot hva et medlemskap på en fleksibel kontorplass vil koste. Evolve er heller kanskje ikke det absolutt billigste alternativet for kontor du finner. Men dyrere i forhold til hva? Her må alle faktiske utgifter medregnes. Ubegrenset bruk av møterom, gratis kaffe til både kunder og ansatte, treningsrom på kontoret, gratis print? Tilgjengelighet til kontor i ulike byer? Hvis tid er penger, er for eksempel lengre reisetid en dårlig investering.. Vår erfaring, er at mange kommer økonomisk gunstig ut av å velge en fleksibel kontorplass. Men igjen, du må kjenne din bedrifts tall og behov. Her må dere gjøre en ærlig vurdering. Ingenting er så dyrt, som noe som ikke fungerer for deg.

Hva er minimum avtaletiden på et fleksibelt kontor?

1-3 måneders oppsigelse. <3 

Vi finner gjerne en riktig kontorløsning for deg

Andreas Bjørshol
Salgsleder
Evolve
Evolve
Jens Rask Jensen
Porteføljeselger
Evy Marie F. Lavik
Porteføljeforvalter
Merlinda Dresh
Porteføljeforvalter

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Karl Johan
Evolve Vulkan
Evolve Oslo S
Evolve Løren
Evolve Nationaltheatret
Evolve Kvadraturen
VIKEN
Evolve Lysaker
Evolve Lensmannslia
Evolve Lillestrøm stasjon
Evolve Drammen stasjon
Evolve Fornebu
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
No items found.
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button