Hvordan og hvorfor freshe opp på kontoret

by 
Feb 9, 2024
 | 
3
 min

Det perfekt kontor skal støtte en hybrid arbeidsmodell og nye måter å jobbe på, samtidig som det bør ha et levende og inspirerende uttrykk.

Kontorets design påvirker ansattes tilfredshet og produktivitet. Nøkkelen til enhver vellykket ommøblering på arbeidsplassen er en perfekt blanding av optimale funksjoner og god estetikk. Et appellerende kontor vil ikke bare påvirke deg og ditt team, men òg hvordan både kunder og potensielle ansatte ser på bedriften din. Forskning fra Forbes viser til hvordan den kommende generasjonen arbeidstakere (gen-Z) konsekvent velger vekk arbeidsplasser som ikke prioriterer fleksible, imøtekommende og inkluderende kontor. 

3 tegn på at dere er klar for et redesign på kontoret.

 1. Lav produktivitet og høye driftskostnader
 2. Stor virksomhetsvekst
 3. Bedriftskulturen trenger et positivt løft 

Hvorfor er det viktig og riktig å holde kontoret oppdatert?

Uansett hvor mye du er på reisefot, på befaring og i kundemøter på bortebane vil kontoret alltid være en sentral del av arbeidshverdagen. Kontoret er stedet hvor papirarbeid gjøres og team møtes. Et kontor med dårlige ~vibe~ kan indirekte påvirke teamets kultur, produktivitet og effektivitet, så vel som deres generelle trivselen på jobben i negativ retning. 

9 enkle grep for å freshe opp kontoret

 1. Kjøp en plante
 2. Hva med en gøy skrivebordslampe?
 3. Kan du henge et bilde på veggen, eller på pulten?
 4. En personlig kommode?
 5. Hva med et lite teppe?
 6. Kan du sette opp en stumtjener
 7. Ta med din egen kaffekopp!
 8. Abonner på en egen avis til kontoret
 9. Kjøp en plante til<3 
Kvinne pakker ut en nykjøpt plante på kontoret.
Planter på kontoret bedrer både humør og luftkvalitet.

Å gi arbeidsplassen et løft viser at bedriften bryr seg om de ansattes daglige opplevelse. Du kan rett og slett maksimere produktivitet og forbedre de ansattes tillit og engasjement med et fresht og oppdatert kontor.

I dag er man ikke lenger avhengig av arbeidsplassen for å få utført et arbeid. Kontoret er et reisemål i seg selv. Følgelig må kontoret evne å trekke folk sammen og tilby et knutepunkt for bedriftskultur, der fleksible ansatte aktivt ønsker å være: et sted for samarbeid og nettverk.

En godt designet arbeidsplass kan ha en reell innvirkning på nye kunder. Selv om digital tilstedeværelse er viktig, kan førsteinntrykket av en bedrifts kontorlokaler påvirke potensielle kunder. Maksimer dette ved å skape et sted som virkelig reflekterer bedriftens identitet og profesjonalitet. Vis kundene dine hva du står for. Er du en fleksibel bedrift, så sitter du kanskje på fleksible kontorer?

Ler mer om: Fleksible kontor – den komplette guide

Maksimere produktiviteten med intelligent kontordesign

Produktivitet, lønnsomhet og engasjement begynner med den ansattes velvære. Sekundære funksjoner som godt renhold, internetthastighet, godt lys- og god ventilasjon legger fundamentet for et godt miljø på hele arbeidsplassen. Men selv om disse funksjonene er avgjørende for å lage en arbeidsplass der medarbeidere trives, tenker kreativt og jobber bedre stopper det ikke her. 

Kravene til kontorlokaler utvikler seg stadig. Med fremveksten av fleksibelt arbeid har mange bedrifter færre ansatte på kontoret samtidig. Et intelligent kontordesign kan bidra til å optimalisere utformingen ved å skape rom tilpasset både individuelt og felles arbeid.

Et teppe ligger i en stol på kontoret
Ta med et teppe, og egne innesko for en avslappet hverdag.

Effektivisere kontoret ved å gjøre det hjemmekoselig!

Du kan enkelt sette ditt preg på din pult og ditt ~space~. Vellykket bedriftskultur kommer ikke ferdig pakket i et produkt. For å skape en plass ansatte føler seg knyttet til, må dere legge til noe som forteller deres historie og bedriftens verdier.

Studier viser også at planter har en særlig positiv effekt på både luftkvaliteten og atmosfære Prøv å inkludere naturlige elementer som tre, stein og naturlig lys for å oppnå en naturlig beroligende effekt. Store som små planter setter prikken over i'en til ethvert rom og kan skaleres opp eller ned for å passe ethvert budsjett.

En veske ligger på en kontorpult sammen med en avis og en keramikk kopp. I bakgrunnen en plante.
Avis og kaffekopp gjør arbeidsdagen hjemmekoslig.

En viktig sjekkliste før du setter i gang redesign kontoret

Før du tar stilling til om og hvordan du skal ommøblere kontoret, må du ta stilling til hva som er dine egentlig mål for redesignet. Før du begynner å planlegge større og mindre investeringer, bør du tenke på hva bedriften skal oppnå på kontoret i det store bildet.

 1. Evaluer hva du har nå – hva fungerer, hva fungerer ikke?
 2. Se forbi gjeldende designtrender – bare fordi det er kult i dag, er det ikke nødvendigvis nyttig i morgen.
 3. Sett et klart budsjett for hva du ønsker å bruke.
 4. Lei inn fagfolk ved behov – ingenting er så dyrt som å ta feil valg.

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Kime Galleri
Evolve Oslo S
VIKEN
Evolve Asker
Evolve Lillestrøm stasjon
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
Evolve Tønsberg
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button