Med Interiør som Metropol – møt interiørarkitektene bak Evolve!

av 
Merlinda Dresh
May 14, 2024
 | 
4
 min

I dagens samfunn er det lett å snakke om å være opptatt av bærekraft. Men for oss er det viktig å vise at du faktisk mener alvor. Derfor har vi satt oss ned for å snakke med våre interiørarkitekter Hedda Torgersen og Martine Bergh i Metropolis Arkitektur og Design.

Interiør skal vare!

For Hedda og Martine er det viktig at interiøret skal vare. Derfor er de og Metropolis opptatt av bærekraft, kvalitet og funksjonalitet. 

«Du må sørge for at de kvalitetene gjenspeiles. Ikke bare i møblene og leverandørene vi bruker, men også i bygget, gulvet, teppene. Helt fra margen er det bærekraftig.»

-Hedda Torgersen, Senior Interiørarkitekt MA.

En mann arbeider i enden av det åpne kontor landskapet hos Evolve Vulkan med Bolon-gulv
Bærekraftig materialer — På Evolve vulkan er det brukt Bolon-gulv laget av 100% resirkulert materialer med 15 års holdbarhet

Nytt prosjekt i Bream Excellent bygg

Jentene jobber for tiden med Evolves kontorer i Lillestrøm, som befinner seg i et Bream Excellent bygg.

«På Evolve, men også andre prosjekter vi gjør, at det er produsert på en bærekraftig måte. Og det er viktig på oss. Samtidig ser vi andre bedrifter som kaster ut og river ut hele kontorer og kaster alt hver gang man skal fornye seg. Det er ikke noe man kan fortsette med, eller godkjenne heller».

Fakta om BREEM sertifiseringssystem:

- BREEAM er et helhetlig miljøsertifiseringssystem for bygg, som måler byggets bærekraftskvaliteter.

- Ordningen er markedsdrevet og frivillig, og har blitt en viktig kvalitetsreferanse for den norske bygg- og eiendomsnæring.

- Et BREEAM-NOR-sertifikat betyr dokumentert kvalitet, og setter brukerens trivsel og helse i sentrum.

- Et sertifikat utstedes i klassene Pass, Good, Very Good, Excellent og Outstanding.

Metropolisk Interiør 

Siden Evolve har forskjellige leietakere og ikke en enkel brukergruppe, har Hedda og Martine fokusert på brukervennlighet og allsidighet. 

-At frisonene står tomme med en gang kaffepraten eller lunsjen er over, tenker jeg som bortkastet bruk av plass, sier Hedda
To interiørarkitekter ser på et stort utvalg etstilprøver

For Hedda har det vært viktig at det skal være lett å finne arbeidsplass etter behov. Enten man trenger god kontorstol, eller er fan av en høye sofarygger. 

-Det er det lagt opp til forskjellig tempo i de forskjellige sonene. Lys er viktig på møteplasser enten det er i person eller på Teams. Lys og lydforhold er viktigere for arbeidsmiljøet enn folk flest kanskje tenker på, jeg er også personlig av farger og har trua på at det kan løfte trivselen Foreksempel det oransje gulvet vi har her nå på.. Det er veldig identitetsskapende.

Med vel utført arbeid på 15 lokaler hos oss på Evolve har jobben krevd forskjellig tilnærming fra gang til gang.

-Utrykket på de forskjellige senterne er ganske forskjellige, og er ganske stedstilpasset. Både med tanke på målgruppe, men også bygget det er i. På Evolve Vulkan er foreksempel mye av fargene  inspirert av Dansens Hus som man ser rett ut fra de store vinduene. Fargene fungerer som en slags forlengelse av det.

Kontoret post korona

Hedda forteller med iver om forskjellene pandemien har ført til, og at behovene hele tiden er i utvikling. Hun tror Teams og fleksible løsninger med hjemmekontor har kommet for å bli. Med det stilles det også andre krav til arbeidsplassen.

Hva tenker dere er en god arbeidsplass?

-En god  arbeidsplass er et sted som tilrettelegger at du får gjort jobben din på best mulig måte. Enten du skal ha småmøter, fokusarbeid, eller ta imot kunder og samarbeidspartnere.

To kvinner ler og prater sammen på kontoret
Hybridkontoret —  Fleksible modeller for arbeid og læring på tvers av hjem, kontor og åpne arbeidsplasser. Preget av utvidet bruk av teknologi, kommunikasjon og samhandling. Ikke nøl med å ta kontakt, så finner vi en modell som passer for ditt behov her.

Hva tenker dere om hybridkontoret? 

-Ulempen er jo at man mister litt av den fellesskapsfølelsen med å møte andre ansatte hvis du sitter på hjemmekontoret. Det blir en mindre sosial arena, og ideene over kaffepraten forsvinner. Småpraten er viktig sånn rent kollegialt. Man kan småprate på teamsmøter, men man gjør jo ikke det.

 

Fakta

Hybridkontoret er fleksible modeller for arbeid og læring på tvers av hjem, kontor og åpne arbeidsplasser. Preget av utvidet bruk av teknologi, kommunikasjon og samhandling.

Ikke nøl med å ta kontakt, så finner vi en modell som passer for ditt. behov HER.

 

-Fordelen med hjemmekontoret er jo logistikken rundt det. Det er  mye mer lettvint med tanke på barn osv. I tillegg er det  rapportert at folk fokuserer bedre på hjemmekontor, og at produktiviteten er bedre. Dette vil jo være induviduelt, men at det åpner opp for et større behov for hybridkontoret er jeg ikke i tvil om. Der er jo Evolve et godt konsept med tanke på at man skulle kunne ha fleksibilitet til å vokse og krympe. For det tror jeg blir mer av i tiden fremover. 

 

Kvinne smiler i forgrunnen med en vegg av tekstilprøver bak seg

 

Med tanke på at Evolve er  norskeid tror interiørarkitektene at fremtiden på Evolve vil bli preget av et nordisk design. Med tanke på bærekraft, så vil det også være fokus på at produktene er kortreist uten at det skal gå utover kvaliteten.

Vi er stolte av å ha Martine, Hedda og Metropolis Arkitektur Og Design som våre samarbeidspartnere, og gleder oss til fortsettelsen. 

 

Vil du vite mer om kontorløsninger med god bærekraftig interiør, med trivsel i fokus?

Kontakt oss i skjema under så hører du fra oss veldig snart! 👇

Ring, chat eller send inn

OSLO
Evolve Kime Galleri
Evolve Oslo S
VIKEN
No items found.
ROGALAND
No items found.
VESTFOLD OG TELEMARK
Evolve Tønsberg
Thank you! Your submission has been received!
Obs! Noe gikk feil med utfylling av skjema. Prøv igjen
Evolve
,
Lagårdsveien 80
Close modal button